O ie națională te poate ajuta să oferi o pată de culoare inedită stilului vestimentar abordat, indiferent de preferințele estetice. Totuși, sezonul răcoros și implicit valorile termice scăzute devin principalele obstacole pentru crearea unor ținute recognoscibile, dar în același timp extravagante. Să arăți bine pe timp de iarnă nu-i tocmai o misiune ușoară, tocmai pentru că opțiunile pe care le ai la dispoziție sunt foarte limitate. 

Însă, cine spune că nu poți integra cu succes o ie națională într-o ținută specifică sezonului rece? Pentru a obține rezultatele dorite există câteva aspecte pe care merită să le iei în calcul:

  • Stabilește un buget clar – Dacă îți dorești ceva cu adevărat special vei avea nevoie de resurse pe măsură. În spatele oricărei ținute desăvârșite se ascunde un element cheie – calitate superioară. Tocmai de aceea, vei avea nevoie de un buget care să susțină toate investițiile aferente. 
  • Adaugă elemente distinctive ținutelor – Clasicul nu se va demoda niciodată. Totuși, nu înseamnă că trebuie să te rezumi la alternativele standard. O ținută basic din toate punctele de vedere nu transmite nimic. Ai nevoie de un strop de unicitate pentru a ieși în evidență și a obține efecte vizuale cu adevărat impresionante. Fie că e vorba de accesorii delicate sau de obiecte vestimentare speciale, ținuta ta are nevoie de un plus de strălucire. 
  • Fii la curent cu noile tendințe în materie de fashion – Industria modei este una destul de volatilă. Tendințele se schimbă de la un sezon la altul. Dacă vrei să arăți mereu impecabil e recomandat să te informezi constant cu privire la noile reguli de asortare a ținutelor. Ascultă sfaturile specialiștilor, însă nu uita să adaugi o notă personală rezultatului final.

Ie națională – Idei de ținute pe timp de iarnă 

Vrei să te bucuri de un aspect ireproșabil ori de câte ori ieși din casă? Ia națională devine o alegere inspirată pentru a forma ținute cu adevărat inedite. 

Te întrebi care sunt cele mai recomandate opțiuni în materie de accesorii și încălțăminte? Ei bine, iată câteva idei care te vor ajuta să obții un outfit complet: 

  • În cazul în care ești adepta eleganței și bunului gust adaugă iei un palton damă și o pereche de pantaloni de stofă. Completează totul cu pantofi stiletto și accesorii fine, din metale prețioase. Rezultatul? O ținută serioasă pe care o poți aborda la diverse evenimente personale și profesionale. 
  • Dacă îți place să păstrezi un aer tineresc și vrei să-ți scoți în evidență latura dinamică, asortează ia cu o pereche de jeanși. E foarte important să alegi alternativele care reușesc să se potrivească de minune siluetei tale. Ia este un simbol al moștenirii culturale și al principiilor autentice românești. Tocmai de aceea, nu e deloc indicat să alegi blugi cu imprimeuri sau accesorii mult prea extravagante. 
  • În cazul în care ești o fire boemă, căreia îi plac experiențele unice, poți opta pentru un look romantic. Adaugă iei o fustă amplă, care să ofere un contrast interesant rezultatului final. Și vestele tradiționale reprezintă alegeri inspirate, pe care le poți lua în calcul. Ai grijă, totuși, să nu îmbini prea multe nuanțe și texturi. 

Sfaturi utile pentru o ținută impecabilă pe timp de iarnă 

O ținută impecabilă înseamnă efort și multă atenție la detalii, mai ales dacă alegi să o porți pe timp de iarnă. Dacă vrei ca definitivarea unei ținute pe timp de iarnă să devină floare la ureche e indicat să iei în calcul următoarele aspecte: 

  • Investește în haine groase, care îți oferă atât confort, cât și siguranță. Alege paltoane damă lucrate atent din materiale premium. Calitatea își spune întotdeauna cuvântul, mai ales când vine vorba de achiziționarea obiectelor vestimentare. 
  • Optează pentru materiale călduroase – Lâna se numără printre cele mai avantajoase investiții pe care le poți face. Oferă senzații plăcute la atingere și permite pielii să respire cu ușurință. Urmele de transpirație nu îți vor mai da bătăi de cap. În plus, rezistența sporită la șocuri a materialului garantează utilizări îndelungate.
  • Alege încălțămintea potrivită – Cizmele lungi peste genunchi sunt accesoriile cheie pe timp de iarnă. Optează pentru alternative rezistente la apă și care oferă o izolație corespunzătoare. Indiferent că sunt cu toc sau nu, trebuie să-ți ofere confort sporit pe tot parcursul zilei. 
  • Poartă pantaloni și șosete groase – E foarte important să-ți protejezi picioarele împotriva frigului. Însă, în cazul în care mergi foarte des cu mașina și ești nevoită să participi la un eveniment mai special, poți alege și fuste. Nu uita totuși să adaugi un dres de culoarea pielii. 

O ie națională poate fi integrată cu succes și în ținute speciale pentru sezonul răcoros. Unul dintre cele mai recomandate elemente, care va completa cu ușurință efectele vizuale este paltonul. Ai grijă, totuși, la detaliile de asortare. 

Vrei să afli mai multe despre alegerea paltonului și crearea unor ținute specifice sezonului răcoros? Descoperă mai multe sfaturi despre asortarea unor haine tradiționale în secțiunea de blog!