Să îngrijești o ie traditionala copii poate deveni o reală provocare, mai ales dacă ai acasă un năzdrăvan dornic mereu de aventură. Copiilor le place să exploreze fiecare loc în care se află – ceea ce înseamnă că trebuie să ții mereu pasul cu îngrijirea și curățarea hainelor. Lucrurile se complică și mai mult în cazul articolelor vestimentare din materiale premium. Țesăturile delicate au nevoie de tehnici speciale. Nu trebuie să-ți faci griji, însă. Există numeroase aspecte care te vor ajuta să menții intactă estetica pieselor inspirate din folclor. Descoperă tot ce trebuie să știi despre eliminarea petelor și spălarea iei tradiționale în rândurile de mai jos!

Sfaturi pentru a îngriji corect o ie traditionala copii

Nimic nu se compară cu frumusețea aparte a unei ii tradiționale. Pe lângă faptul că este o piesă vestimentară unicată, duce mai departe moștenirea culturală și dragostea pentru folclor. Cu ajutorul hainelor pe care le poartă, copiii pot învăța mai multe despre istoria națională și obiceiurile transmise din generație în generație. Însă, la fel ca orice alt articol conceput manual, o ie traditionala copii are nevoie de o îngrijire pe măsură. 

Iată câteva sfaturi care îți vor fi de mare folos în procesul de curățare a iei: 

  • Urmează cu atenție instrucțiunile de spălare. Citirea și respectarea etichetelor de pe hainele copiilor sunt etape esențiale în procesul de întreținere. Aici veți găsi informații despre temperaturile indicate pentru spălare, detergentul recomandat, dar și alte instrucțiuni speciale. 
  • Ai grijă de unde alegi hainele. Optează pentru magazinele care pun accent pe calitate înainte de orice. Astfel, eviți din prima posibilitatea apariției alergiilor sau iritațiilor la nivelul pielii și ai garanția că hainele nu se vor deteriora după primele spălări. Însă, e recomandat să nu alegi doar obiecte vestimentare care trebuie curățate manual. Programul încărcat de părinte nu îți va permite să ții pasul cu toate activitățile casnice. 
  • Păstrează hainele dichisite pentru evenimente speciale. Oricât de confortabilă ar fi, ia nu poate fi purtată la locul de joacă sau acasă, în curte. Este o piesă mult prea frumoasă pentru a nu fi integrată în ținute de sărbătoare. Există numeroase modalități prin care poți asorta corect o ie copii – trebuie doar să le adaptezi personalității celui mic. 
  • Alege temperatura de spălare în funcție de caracteristicile țesăturii. Hainele din bumbac pot fi spălate la temperaturi mai înalte, în timp ce materialele delicate, cum ar fi mătasea sau lâna, necesită programe speciale. De asemenea, separă hainele copiilor de celelalte. 

Cu ce ies petele galbene de pe hainele albe?

Poate cea mai mare problemă a hainelor albe este apariția petelor galbene. De cele mai multe ori, folosirea deodorantului nepotrivit este sursa principală a problemei. În cazul copiilor se adaugă – bineînțeles – și timpul petrecut afară, în natură. Totuși, există numeroase soluții pe care le poți aplica pentru a elimina urmele inestetice de pe o ie traditionala copii. Multe dintre ele sunt variante practice, pe care le poți pregăti chiar acasă. Iată despre ce e vorba: 

  • Apă oxigenată 30% – O soluție destul de eficientă chiar și în cazul petelor profunde. Tot ce trebuie să faci este să torni jumătate de sticlută și să lași haina la înmuiat câteva ore în apă caldă. În funcție de caracteristicile petei, procesul de curățare poate dura chiar și o jumătate de zi.
  • Sare și suc de lămâie – Cine și-ar fi închipuit că o ie copii baieti poate fi curățată ușor doar cu două lămâi și un pliculeț de sare? Amestecă ingredientele până când se formează o pastă. Aplică soluția direct pe haină și las-o să acționeze aproximativ 30 de minute. Mai apoi, clătește bine ia și las-o să se usuce natural. 
  • Detergent de rufe pentru pete dificile – Există și pete care nu pot fi îndepărtate cu tehnici handmade. Folosește un detergent de rufe specializat pentru hainele îngălbenite. Citește instrucțiunile și asigură-te că nu ai ratat niciun detaliu dacă îți dorești rezultate pe termen lung. 

Ie traditionala copii – modele ideale pentru sezonul de toamnă 

Acum că ai înțeles care sunt principalele reguli de întreținere pentru o ie copii e momentul să treci la pasul următor – achiziția modelelor potrivite. Sezonul de toamnă-iarnă și-a intrat deja în drepturi, iar noi ți-am pregătit variante în pas cu tendințele și tradițiile populare. Pentru ținute dichisite de școală și nu numai am selectat cele mai frumoase piese din gama pentru copii și anume: 

  • Rochie tradițională Marta – O piesă care îți va aminti de zilele senine de vară. Rochia prezintă mâneci ușor bufante și integrează un imprimeu inspirat din folclor. O alternativă numai bună pentru evenimentele speciale. Croiala este creată în așa fel încât să ofere confort sporit în orice context și să se muleze perfect în funcție de fiecare siluetă în parte. 
  • Camasa traditionala Adam – O ie copii baieti care poate fi asortată de minune cu rochia Marta. Este confecționată dintr-un mix de bumbac și in – de aici și senzația plăcută la atingere pe care o oferă. În plus, poate fi stilizată cu ușurință. Nu contează că e vorba de blugi sau pantaloni de stofă, o ie copii baieti reușește să strălucească de fiecare dată. 
  • Fustă semicloș cu oprege – Cu un design aparte, fusta are la bază țesături din lână – tocmai de aceea poate fi purtată fără probleme și în zilele răcoroase de iarnă. În ceea ce privește asortarea, poți adăuga atât o cămașă simplă, cât și o ie copii fete în ton cu estetica inedită a fustei. 

Să întreții corect o ie traditionala copii este mai ușor decât ai fi crezut. Copiii pot fi foarte năzdrăvani în primii ani de viață – tocmai pentru că își doresc să exploreze cât mai mult lumea înconjurătoare. Totuși, nu mai trebuie să duci grija petelor dificile.

Aplică acum soluțiile de mai sus și extinde durata de folosire a hainelor tradiționale!