Modelele de paltoane damă sunt la mare căutare în sezonul răcoros. Ai la dispoziție o varietate de opțiuni. Însă, devine destul de greu să alegi varianta potrivită. Orice greșeală în materie de design poate dezechilibra rezultatul final. 

Te întrebi cum poți lua cea mai bună decizie în materie de paltoane damă? Ei bine, înainte de a te gândi la stil și tendințe de asortare e important să iei în calcul câteva aspecte cheie: 

  • Materialul din care este realizat – Țesăturile din lână sunt foarte călduroase, ceea ce îți va oferi șansa de a te bucura de experiențe unice. Opțiunile naturale răsfață pielea și elimină din start posibilitatea apariției alergiilor sau iritațiilor. Și bumbacul este o variantă pe care merită să o iei în calcul. 
  • Verifică eticheta pentru a vedea dacă paltonul este impermeabil. Dacă trăiești într-o zonă cu ploi frecvente, ai nevoie de un palton care să-ți ofere standarde înalte de confort și siguranță. De asemenea, ia în calcul calitatea de care dispune paltonul. Nu te rezuma doar la costurile propriu-zise. Investițiile pe termen lung sunt cele mai avantajoase. 
  • Personalizarea este soluția pentru definitivarea unui stil cu adevărat special. Ia în calcul preferințelele și nevoile tale în materie de design. Paltoanele sunt disponibile într-o varietate de forme, culori și stiluri. Alege-l pe cel care se potrivește personalității tale și stilului tău vestimentar.
  • Gândește-te la lungimea paltonului. Paltoanele pot fi scurte, lungi sau de lungime medie. Optează pentru varianta capabilă să-ți scoată în evidență trăsăturile. Dacă ești mai înaltă, un palton lung, peste genunchi, sau de dimensiuni medii devine alegerea potrivită.
  • Verifică dacă paltonul are buzunare. Buzunarele sunt elemente foarte utile. Le poți folosi atât pentru a-ți menține mâinile clade în zilele geroase, cât și pentru a integra diverse obiecte personale, pentru a le avea la îndemână. 

Paltoane damă – Cum să le integrezi în ținute inedite? 

Beautiful young girl posing in a traditional Ukrainian dress

Sezonul rece devine de cele mai multe ori un obstacol în definitivarea unui stil unicat. Temperaturile mult prea joase nu îți permit să faci combinații estetice jucăușe sau să optezi pentru piesele vestimentare preferate. Însă, nu trebuie să-ți faci griji. 

Există câteva sfaturi care te vor ajuta să te simți mereu bine în pielea ta și te bucuri de efecte vizuale spectaculoase: 

  • Paltoanele lungi, asimetrice, se vor potrivi de minune cu rochii tradiționale în același ton. De cele mai multe ori, paltoanele care trec de genunchi și sunt cambrate pe talie iau forma unor rochii. Devin astfel piese foarte elegante, pe care le poți purta la orice tip de eveniment, fie el office sau de familie.
  • Ești adepta stilurilor casual și-ți place să oferi un aer fresh pe oriunde mergi? Ei bine, atunci poți opta pentru un palton cu modele inedite, pe care să-l accesorizezi cu o pereche de jeanși sau pantaloni de stofă. Pentru a completa armonios efectele vizuale create optează pentru încălțămintea potrivită. 
  • În cazul în care stilul tău este definit de eleganță și alegeri mai spectaculoase, atunci poți alege atât fuste cu pliuri, cât și rochii. E important să adaugi cizme lungi, peste genunchi, pentru a crea senzația de continuitate. O regulă esențială în asemenea cazuri este ca rochia sau fusta să nu depășească lungimea paltonului. 

Și în sezonul răcoros îți poți etala cu ușurință stilul vestimentar unicat, trebuie doar să știi cum să mixezi elementele potrivite.

Fă alegeri îndrăznețe în materie de stil, dar nu uita cât de important este echilibrul vizual!

Dacă vrei să afli mai multe despre stilurile aflate în tendințe sau sfaturile de asortare pentru haine tradiționale, nu ezita să intri în secțiune de blog!