Vrei să oferi garderobei tale un suflu nou cu ajutorul unor rochii tradiționale elegante? Farmecul pieselor vestimentare inspirate din folclorul românesc reușește să rămână suficient de actual, chiar și în zilele de azi. Însă, e important să respecți tendințele în materie de modă pentru a putea păstra armonia vizuală.

Te întrebi cum poți obține contraste extravagante, dar în același timp moderne cu ajutorul unor rochii tradiționale elegante

Iată câteva trucuri care te vor ajuta să obții un stil unicat, capabil să atragă toate privirile: 

  • În primul rând alege gențile care prezintă elemente prețioase, indiferent că e vorba de pietre, paiete sau mărgele diverse. Vei accentua efectul creat de rochie, ceea ce îți va oferi posibilitatea de a aduce plus valoare întregului design. În plus, vei primi în mod sigur aprecierea celor din jur.
  • Dacă optezi pentru o rochie lungă, vaporoasă, cerceii candelabru reprezintă alegeri inspirate. Îți vor scoate în evidență trăsăturile feței și vor oferi subția silueta. În cazul în care rochia nu prezintă o culoare prea intensă poți opta și pentru un colier asortat.
  • În cazul articolelor de încălțăminte îți poți lăsa imaginația să lucreze. Însă, e important să ai în vedere caracteristicile evenimentului la care participi. E vorba de o conferință de muncă importantă? Atunci e recomandat să integrezi pantofi cu toc, eleganți, de preferabil stiletto. În schimb, dacă mergi la o întâlnire cu prietenii poți opta pentru sneakerși sau balerini. 
  • Pentru un stil șic, boem, dar în același timp actual poți adăuga rochiei o pălărie supradimensionată și o pereche de botine cowboy. Bijuteriile trebuie să fie neapărat colorate în nuanțe vibrante. Rezultatul? Un design cu adevărat special.

Totuși, pentru a putea obține un rezultat impresionant e important să alegi cu atenție rochia.

Cum alegi corect rochii tradiționale? 

Cauți de mult o rochie tradițională ieșită din comun, care să-ți pună într-o lumină favorabilă trăsăturile? 

Dacă vrei să găsești din prima opțiunea potrivită pentru tine, există câteva sfaturi pe care merită să le iei în calcul: 

  • Analizează cu atenție proprietățile materialelor. Sunt utilizate țesături naturale, lucrate manual? Opțiunile premium sunt cele care îți pot oferi o stare de bine pe tot parcursul zilei și confort sporit, indiferent de situație. De asemenea, garantează o rezistență aparte, ceea ce te va scuti de eventualele situații neprevăzute. 
  • Personalizează alegerea. Stilul tău merită scos în evidență cu ajutorul elementelor care se potrivesc întocmai trăsăturilor tale de personalitate. Îți place să ieși în evidență de fiecare dată și să treci dincolo de standardele de frumusețe acceptate? Atunci rochiile ample, cu modele geometrice sunt cele mai recomandate. 
  • Ia-ți corect măsurătorile. În cazul hainelor tradiționale s-ar putea ca dimensiunile să difere față de cele internaționale. Ia în calcul un asemenea aspect înainte de a cumpăra rochia. Analizează tabelul cu mărimi prezentat pe site și asigură-te că iei decizia corectă. 
  • Optează pentru o rochie care te poate ajuta să maschezi imperfecțiunile. Ai picioare mult prea groase? Alege o rochie lungă, care să ascundă problemele care te deranjează. Ai luat câteva kilograme în plus în ultimul timp? Nu ezita să alegi rochii cu volane. 
  • Fă-ți curaj. Lasă-ți creativitatea să zboare și nu-ți fie frică să adopți stiluri cameleonice. Nu te rezuma doar la alternativele simple, aflate la îndemână. Combină nuanțe și imprimeuri pentru a obține rezultate ieșite din tipare. 

În sfârșit, nimic nu se compară cu farmecul aparte al pieselor vestimentare unicate.

Sfaturile de asortare de mai sus te vor ajuta în mod sigur să obții un design impresionant. 

Intră și tu în lumea colorată a hainelor tradiționale și a unor rochii damă autentice!